Even voorstellen

Mijn naam is Esther Schreurs. Vanuit mijn praktijk in Amersfoort Vathorst coach ik mensen die weer dichter bij zichzelf willen komen: weer uit het hoofd komen en voelen wat het lichaam te vertellen heeft. Naast coaching in mijn praktijk bied ik ook wandel coaching op prachtige locaties in de natuur.

Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Amersfoort.

Al van jongs af aan had ik er voelsprieten voor om me aan te passen aan anderen. Dat werkte altijd heel goed, want ik kon met alles en iedereen mee komen. Maar hierdoor kwam ik steeds verder bij mezelf vandaan te staan. Ik was een wandelend hoofd geworden en wilde vooral overal de controle op houden. Luisteren naar mijn lichaam deed ik niet.

Achteraf gezien gaf mijn lichaam op verschillende momenten in mijn leven te kennen dat ik iets moest veranderen. Maar die signalen pakte ik niet. Ik zag het vooral als zwakte van mijn lijf.

Maar ook na de vijfde longontsteking in een jaar tijd lag ik alweer met mijn laptop in het ziekenhuisbed aan het werk. Want ja, ik kan toch niet zomaar mijn werk niet doen.

Tot ik echt niet meer kon en mijn lichaam zei dat ik rust moest nemen. Het proces van dat te herkennen, te erkennen en dat ook te uiten en naar te handelen heeft flink wat tijd gekost. Want ja: 'ik ben toch niet ziek, anderen gaan toch ook gewoon door, ik moet toch mijn best doen, dan zadel ik anderen op met de druk…'

Zomaar wat gedachten die door me heen gingen.

 

Nu weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om wel naar de signalen van mijn lichaam te luisteren, om wel aan mezelf te denken en voor mezelf te kiezen. Het klinkt heel cliché, maar door goed voor mezelf te zorgen, kan ik er ook zijn voor de mensen om me heen.

Dat gun ik jou ook!

 

Coachingspraktijk Amersfoort en omstreken Esther Schreurs

Achtergrond

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker. Vanuit die achtergrond heb ik vanaf 2006 verschillende functies gehad binnen de (forensische) psychiatrie. Hierbij heb ik groepswerk gedaan, maar ook heel veel individuele begeleiding.

Daarnaast heb ik altijd veel interesse gehad in voeding en beweging. Toen ik, na mijn longontstekingen, merkte dat een ander voedingspatroon mij zo hielp in het krijgen van meer energie en minder fysieke klachten, wilde ik daar meer over weten. Ik ben toen gestart aan de opleiding tot Holistisch Leefstijlcoach aan de Academie voor Holistisch Coachen

Daar ging een hele nieuwe wereld voor me open! Ik kwam meer en meer thuis bij mezelf. Ik leerde weer te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen had. En niet alleen te luisteren, maar er vervolgens ook iets mee te doen! 

Naast deze studie ben ik mij gaan verdiepen in het werken op de diepere laag, voorbij het praten. Zodoende kwam ik uit de opleiding voor reiki en ben ik ook die reis aangegaan. intussen mag ik mij reiki master noemen.

Tijdens beide studies besefte ik dat ik het échte contact met mensen miste. En dat veel mensen zichzelf zo zijn kwijtgeraakt in de waan van de dag. En ook in (wat ze denken) wat de maatschappij tegenwoordig allemaal verwacht. 

Ik wilde weer het échte contact met mensen en mensen weer in contact brengen met zichzelf!

In mijn vrije tijd

Als het lekker weer is, kan je me op het water vinden op mijn sup of wandel ik lekker door het bos.

Ik hou van lezen en teken graag om mijn hoofd weer leeg te krijgen.

Ook geef ik sportlessen aan vrouwen. Deze lessen zijn specifiek gericht op vrouwen in de verschillende fasen van hun leven: zwangerschap, na de zwangerschap, de overgang en 'reguliere' dames. 


Deskundigheidsbevordering 

Omdat het coachen heel individueel is, vind ik het belangrijk om me daarin te blijven ontwikkelen en me scherp te houden. Daarom zorg ik onder andere dat ik meerdere malen per jaar deelneem aan intervisies.  Ook laat ik me regelmatig op verschillende gebieden coachen voor zowel persoonlijke- als vakinhoudelijke ontwikkeling.