Wat anderen zeggen

'Ik heb mijn energie en mijn zelfvertrouwen weer terug'


In het coachingstraject nam Esther me mee op een ontdekkingsreis naar mezelf. Een mooie waardevolle ervaring, die ik iedereen kan aanbevelen. Zie het als een cadeautje voor jezelf! 
Esther past haar kennis en vaardigheden  toe, maar niet op een zweverig manier. Ze laat je jezelf (her)ontdekken met concrete praktische oefeningen. Door te ervaren wat je nu écht zelf voelt en te laten ervaren hoe je lichaam daarop reageert, krijg je inzicht hoe je daar mee om kan gaan. In mijn geval laadt mijn batterij nu beter op en heb ik meer zelfvertrouwen in eigen kunnen gekregen. Dit geeft me niet alleen meer energie, maar brengt me rust en maakt me een sterker persoon.

Dank Esther! M.H. (over 1:1 coaching)


'Het heeft me nieuw vertrouwen gegeven in mezelf en in het loslaten van (schijn)veiligheid.'


Wat was het een geweldige ochtend!!!
Een ware energetische reis die mij diep heeft geraakt in stukken die ik al dacht te hebben opgeschoond.
Weer een laagje dieper…
Het heeft me nieuw vertrouwen gegeven om door te gaan op het ingeslagen pad, vertrouwen in mezelf en in het loslaten van (schijn)veiligheid.
Dankjewel lieve Esther en Harriëtte!! Jullie zijn fantastisch in het creëren van een veilige sfeer, zodat er in openheid gedeeld kon worden wat er gezien / gevoeld mocht worden. Ik ben jullie erg dankbaar voor weer een diepere bewustwording. 

J.V (over het ochtend retreat)


' Ik kan nu vaker een oud patroon herkennen. Ik voel mij sterker en rustiger.'


Afgelopen winter heb ik bij Esther een holistisch coachingstraject doorlopen van zes sessies over een periode van 10 weken. Vanuit mijn hulpvraag ondersteunde zij op praktische en uitnodigende wijze mijn proces van verzamelen en onderzoeken en het stellen van doelen. Door haar rustige en verzachtende begeleiding traden enkele onderliggende zaken naar voren die sleutels bleken te zijn. Hiermee kon ik niet alleen de hulpvraag adresseren, maar was ik ook in staat nog meer fundamentelere punten die door de sessies verduidelijkt werden, veilig met haar te ontmoeten en aan te werken.
De inzichten die ik ontving hebben mij geweldig geholpen en getroost. Ook in andere settings, zoals bv op mijn werk, of in relaties, kan ik nu vaker een oud patroon herkennen, en liefdevol loslaten. Ik voel mij sterker en rustiger, meer en beter accepterend. Heel erg blij mee!
Valeria, 60 jaar. (over 1:1 coaching)


'Esther is heel gericht en op een fijne manier duidelijk, zodat je uiteindelijk weet waarmee jezelf aan de slag kunt gaan.'


Ik voelde mij direct op mijn gemak bij Esther.
De ontspanningsoefeningen en haar rustige aanpak om bij het probleem en daardoor bij mijzelf te komen is heel bijzonder.
Esther is heel gericht en op een fijne manier duidelijk, zodat je uiteindelijk weet waarmee jezelf aan de slag kunt gaan.
Ik ben voor nu even klaar maar ga zeker nog eens naar Esther om mijzelf nog beter te leren kennen.
Dank je wel Esther.
M.v.D (over 1:1 coaching)


'En later heb je echt het gevoel dat je iets voor jezelf overwonnen/bereikt hebt.'


Ik heb de sessie bij Esther als heel goed ervaren en ze is gewoon een héél goed en fijn persoon. Esther laat je zelf op zoek gaan naar je ‘probleem’. Ze bracht/brengt mij tot het probleem wat ik aangegeven heb, ‘zoek mijn gevoel en breng het terug’.
Via vele oefeningen zoals de zogenaamde landingsoefeningen, waarin je je laat terugvoeren naar je eigen lichaam, komen we steeds verder tot de kern van het probleem.
Ook bijvoorbeeld tijdens de oefeningen met woorden-kleuren en foto’s herkennen moest ik mijn gevoel uitspreken. Normaal gesproken antwoordde ik met een gepast antwoord maar toen sprak ik mijn gevoel uit. Voor mij heel verrassend en toch ook wel weer vermoeiend. Maar het werkt wel! Bij mij kwam bijvoorbeeld, in meerdere oefeningen, naar voren dat de kleuren geel en zwart dicht bij
mij staan. De kleuren staan voor contrast-druk-duidelijkheid. Dat heeft mijn ogen hierin wel geopend.
En later heb je echt het gevoel dat je iets voor jezelf overwonnen/bereikt hebt.
Kortom: ik heb veel baat bij de sessies van Esther, en zal zeker nog een aantal sessies gaan volgen.
Bouke Bakker (over 1:1 coaching)


'Ik heb me nooit veroordeeld gevoeld door Esther en kon voor mijn gevoel alles zeggen'


Esther is een fijne coach die mij op mijn gemak heeft gesteld tijdens het traject. Ze is rustig en geïnteresseerd in wat zich aandient. Ik heb me nooit veroordeeld gevoeld door Esther en kon voor mijn gevoel alles zeggen en doen. Ze zorgt ervoor dat ik me gezien en gehoord voelde. Dit zorgt voor een fijne en veilige sfeer. Esther heeft verschillende methoden zoals de Body Drum Release bij mij toegepast. Dit heeft mij erg goed geholpen. Daarnaast is Esther gewoon een superlief mens en zou ik een traject bij haar zeker aanraden.

Manon (:over 1:1 coaching)


'Ik ging me steeds meer ontspannen en dankbaarder voelen voor alle rijkdom in mijn leven'


Ik had nog nooit reiki gekregen, dus vond het best een beetje spannend.

Esther stelde me goed op m’n gemak. Het was lekker warm in de kamer en er was een fijne energie, zodat ik me al snel over durfde te geven aan wat er komen ging.

Ik lag met m’n ogen dicht op de tafel. Ik voelde de energie door haar handen gaan en probeerde daar heel bewust bij aanwezig te blijven. Heel subtiel wisselde het in gevoel, soms warmer en soms kouder. Vooral bij mijn schouders gebeurde er veel.

Na de sessie voelde ik me vooral moe, alsof er veel afvalstoffen los kwamen. Esther adviseerde me goed te blijven drinken. De dag daarna kwamen de laatste beetjes los en in de loop van de dag ging ik me steeds ontspannener en dankbaarder voelen voor alle rijkdom in mijn leven.

Mara (over een reikibehandeling)


'Ik voelde van alles in mijn lijf gebeuren, vooral in mijn hoofd waar de klachten zich vooral hebben genesteld'


Voor mij de eerste keer ervaring met Reiki en ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik ging er met open blik in en hoopte dat het kon helpen bij mijn post-COVID klachten.

Het was een hele ontspannen en bijzondere ervaring, waarin ik van alles in mijn lijf voelde gebeuren. Vooral in mijn hoofd, waar de klachten zich vooral hebben genesteld.

Esther is heel fijn: ze zorgt voor een ontspannen sfeer en een veilige omgeving. Nadien kon ik even rustig bijkomen. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Donna (over een reikibehandeling)

'Alle emoties mochten er zijn, ruimte om te delen was er ook, waarbij gepraat, gehuild en gelachen werd.'


Wat een waardevolle ervaring! Tijdens de herfst retreat mochten we voelen en visualiseren wat we los wilden laten. Al luisterend naar de rustige stem van Esther kwamen de beelden en gevoelens, loslaten van iets dat ik dacht allang geaccepteerd te hebben. Wauw, dat kwam even binnen. Alle emoties mochten er zijn, ruimte om te delen was er ook, waarbij gepraat, gehuild en gelachen werd.

Daarna naar buiten voor de experience van Harriëtte. Ze begeleidde ons met passende muziek en mooie visualisaties naar een krachtigere ik. Met het tikken van (zachte) regen op mijn capuchon ging ik helemaal mee in haar visualisatie. En ja, daar stond ik hoor, op het topje van de berg. Ik zag het gewoon voor me en voelde het: ook ik ben een powervrouw! Om als laatste lekker alles van ons af te dansen met een heerlijk (dans)muziekje in onze oren. Er heerste zo'n fijne sfeer, alles kon maar niets moest. Een absolute aanrader om te ervaren, ik gun het iedereen ♥️

Monique over het ochtend retreat

'Als je jezelf de aandacht wilt geven die je zo verdient, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres!'


Esther en Jeanette creëren samen een hele prettige en veilige sfeer. Ze gaven mij echt het gevoel dat alles er mag zijn en waren goed voorbereid op deze ochtend. Een fijne mediatie, een oefening met thema zelfwaardering (deze ook echt door gevoeld en ervaren waar mijn groei zit). Als je jezelf de aandacht wil geven die je zo verdient dan ben je bij deze dames helemaal aan het goede adres!

Graag tot ziens! Liefs, Eline

(over het ochtend retreat)